Op vijftienjarige leeftijd weet hij met een vervalst pasje door te dringen tot de bed-in for peace van John Lennon en Yoko Ono.

Govert de Roos

(Amsterdam, 1953)

Govert de Roos heeft al jong een passie voor fotografie. En voor popmuziek. Op vijftienjarige leeftijd weet hij met een vervalst pasje door te dringen tot de bed-in for peace van John Lennon en Yoko Ono in het Hilton in Amsterdam. Zo ontmoet de Roos Nico van der Stam, portretfotograaf, die Govert in dienst neemt. Later stapt hij over naar Claude Vanheye, popfotograaf, die dichter bij de actuele muziekwereld staat. Govert is een bewonderaar van zijn werk. De Roos werkt voor talloze tijdschriften, vooral zijn werk voor Playboy wordt geroemd. Daarnaast wordt hij veel gevraagd voor platen- en cd-hoezen. Hij ontwikkelt daarnaast zijn talent om mensen van hun mooiste kant te belichten.

Dutch Photography

Vanaf 1982 werken Paul Huf en Govert de Roos aan de samenstelling van een fotocollectie die zij met vooruitziende blik Dutch Photography noemen. Na 10 jaar vasthoudendheid beleeft in 1991 de collectie haar premiëre in de Nieuwe Kerk te Amsterdam, onder de titel Het Beslissende Moment. De collectie bestaat uit 164 foto’s van evenzoveel fotografen.