Zijn uitbundige schilderwerk werd in 1983 bekroond met de Koninklijke Subsidie voor de Vrije Schilderkunst.

Peter Klashorst

(Santpoort, 1957)

Peter van de Klashorst bezoekt de Rietveld Academie en maakt daar kennis met de gebroeders van der Ploeg, waarmee hij de muziekband Interior opricht, later Soviet Sex genaamd. Gedurende de jaren ’80 wordt Klashorst gerekend tot de Nieuwe Wilden. Zijn uitbundige schilderwerk werd in 1983 bekroond met de Koninklijke Subsidie voor de Vrije Schilderkunst. In 1987 begon Klashorst met Jiri Georg Dokoupil kunstenaarscollectief After Nature, dat zich afzette tegen het heersende abstract expressionisme. Klashorst verraste het kunstpubliek regelmatig met een nieuwe schilderstijl maar haalde ook regelmatig het landelijke nieuws met zijn losbandige levensstijl.

Begin 2011 vond een tentoonstelling plaats in het Tuol Sleng-museum in Phnom Penh, Cambodja. Klashorst schilderde de slachtoffers van de Rode Khmer-periode, portretten die hij vervolgens met een spuitbus bewerkte. Het project wordt gesteund door UNESCO.

In 2011 verscheen zijn autobiografie Kunstkannibaal, waarvan de publicatie met veel media-aandacht gepaard ging. In december 2011 exposeerde Klashorst in de Amsterdamse galerie Naleye zijn Cambodjaanse portrettenreeks, aangevuld met recent werk. In 2014 werd bekend dat Klashorst aan AIDS lijdt.