“Ik houd ervan naar mensen te kijken, bijna schaamteloos: naar gezichten, houdingen, bewegingen en onderlinge verhoudingen.”

Sjer Jacobs

(Tegelen, 1963)

Sjer Jacobs studeerde aan de Docentenopleiding Tekenen en Handvaardigheid in Maastricht en haalde daar zijn lesbevoegdheid. Het leven van een vrij kunstenaar trok heb echter meer en daarom vervolgde hij zijn opleiding aan de Stadsacademie van Maastricht.
Jacobs: “Ik houd ervan naar mensen te kijken, bijna schaamteloos: naar gezichten, houdingen, bewegingen en onderlinge verhoudingen. Ik sla de beelden op in mijn geheugen om er daarna nauwelijks meer aan te denken. Maar op het moment dat ze nodig zijn, springen ze tevoorschijn en veranderen ze in verf, klei of een gipsmodel. Vanaf dat moment leiden ze een eigen leven, vertellen ze hun eigen verhaal, roepen ze een emotie op. Een enkeling herkent zijn buurvrouw of achterneef.”
Jacobs is een zeer veelzijdig kunstenaar. Hij maakt schilderijen; zeefdrukken; en beelden en werkt met uiteenlopende materialen, zoals brons, keramiek, glas, tin, hout, rvs, kunststof, olieverf en inkt.
Jacobs heeft door de jaren heen een direct herkenbare, unieke stijl ontwikkeld.