Hij weet sfeer te scheppen door de juiste combinatie van warme kleuren en lichtval in zowel zijn etsen als zijn schilderijen.

Marcel Schellekens

(Soerendonk, 1954)

Marcel Schellekens volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Utrecht bij de afdeling grafiek. Hij heeft zich vanaf zijn opleiding gespecialiseerd in etstechniek en heeft een geheel eigen werkwijze ontwikkeld. Deze heeft geleid tot schilderachtige kleuretsen, waarbij de over elkaar gedrukte kleurvakken voor de beeldopbouw karakteristiek zijn. Hij werkt met drie verschillende etsplaten voor de basiskleuren rood, geel en blauw. Door ze transparant over elkaar te drukken ontstaat een rijk scala van kleurschakeringen.

Schellekens laat met zijn werk zien dat eenvoudige dingen mooi kunnen zijn. Je wordt geraakt door de charme van alledaagse onderwerpen. Hij weet sfeer te scheppen door de juiste combinatie van warme kleuren en lichtval in zowel zijn etsen als zijn schilderijen. Hiernaast maakt Schellekens schilderingen met olieverf op doek en paneel. Eerst waren het voornamelijk voorstudies voor zijn etsen, nu is het uitgegroeid tot een zelfstandige kunstvorm.